Home Is Where The Hearty Is

 


Inspired by their summer home in Oregon’s beautiful Sunriver, these clients wanted something rustic, hearty and stout–yet still grandkid friendly! Opening up the wall and getting rid of the awkward angled peninsula gave them the space needed for those lively family gatherings. Don’t worry about the new knotted hickory cabinets (reminiscent of the rusticness of Sunriver)– this wood is especially hard, making it resistant to dents or damage. Sitting atop this rustic cabinetry along the kitchen’s perimeter is Pental’s Coastal Gray quartz countertop. The backsplash surrounding the countertop harkens towards the Sucuri granite island where all the grandkids now huddle to watch grandma in the kitchen. And we know you’re wondering about those glass pendants hanging above. A touch of the industrial from Elk Lighting, these pendants help add to that rustic, yet cozy feel of the family’s vacation home. With this new homey and functional kitchen the question then becomes which house is the real vacation home? (We think it’s this one!).

portland, oregon, sherwood, kitchen, kitchen remodel, remodel, northland, design, design build, transitional, mosaic, glass, backsplash, island, granite, quartz, pendants, stainless appliances, raised bar

Traffic from energetic grandkids won’t worry these home owners. This herringbone carpet isn’t just stylish, current and masculine– it hides dirt! This stairway also got an update with new iron balusters and crisp white woodwork. With Sherwin Williams’s Pavestone on the walls, colors from the kitchen’s backsplash and countertops are continued through the house.

portland, oregon, sherwood, kitchen, kitchen remodel, remodel, northland, design, design build, transitional, mosaic, glass, backsplash, island, granite, quartz, pendants, stainless appliances, raised bar

Just like the kitchen, this bathroom was past its prime. An old oak vanity was replaced with stained hickory cabinets. A chiseled granite vessel sink sits atop a slab of Sucuri granite, all surrounded by 8” glass backsplash.

portland, oregon, sherwood, bathroom, bathroom remodel, remodel, northland, design, design build, transitional, mosaic, glass, backsplash, granite, granite

The bonus room was more than just a play room for the grandkids. Functioning as a workspace for the homeowner, some sprucing was a must! Now that overlooking view of Yamhill County Vineyards makes this space perfect for both work and fun.

portland, oregon, sherwood, bonus room, remodel, windows, northland, design, design build, transitional,

SaveSave